Latest topics | » Adžika (aštrus gruziniškas padažas)2011-03-16, 22:21 by Svečias » Rekomendacijos baldų priežiūrai2010-02-10, 22:05 by Administratorius» Pasiruoškite darbo vieta2010-02-07, 21:53 by Administratorius» Alaus višta2010-02-07, 07:41 by Administratorius» Bandelės su raugintais kopūstais2010-02-07, 07:30 by Administratorius» Pasigaminkime sportinį gėrimą2010-02-06, 23:26 by Administratorius» 10 sakinių, kurių nevertėtų sakyti bosui2010-02-06, 23:20 by Administratorius» Ar mokate skaičiuoti pinigus2010-02-06, 23:17 by Administratorius» Džiaukimės gyvenimu čia ir dabar2010-02-06, 22:57 by Administratorius | | Adžika (aštrus gruziniškas padažas) | 2010-02-03, 15:22 by Administratorius | Adžika (kartais rašoma adžyka, o senesniais laikais - ažika, ažyka) - tai aštrus gruziniškas padažas. Aišku, jei būsim tiksliais, tai ne tik gruziniškas, bet ir azerbaidžanietiškas, abchaziškas ir kitų Kaukazo tautų. Adžikos pavadinimas, išvertus iš abchazų kalbos, reiškia duona su pipirais.
Išrasta adžika buvo kalnų piemenų - senais laikais, kai druska buvo labai …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Bandelės su raugintais kopūstais | 2010-02-07, 07:30 by Administratorius | Sudėtinės dalys:
Kvietiniai miltai, 500 gramų
Pienas, 250 mililitrų
Kiaušiniai, 1 vienetas
Cukrus, 1 šaukštas
Aliejus, 5 šaukštai
Druska
Mielės
Gaminimas:
Įdarui:
raugintų kopūstų (galima ir su šviežiais)
kubelio sultinio
aliejaus;
pipirų
[ Full reading ] | Comments: 0 |
Pigūs patiekalai | 2010-02-04, 11:36 by Administratorius | Sudėtinės dalys:
Agurotis
Kiaušiniai
Kvietiniai miltai
Pienas Druska
Gaminimas: [url=https://servimg.com/view/14826995/16] [/url]
Agurotį arba cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite norima dydžio griežinėliais, nes storeniais nei 1 cm. Iš …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
Naminis alus | 2010-02-03, 15:20 by Administratorius | Kažkada žinok mačiau maltozės, prieš metus ar kiek, kažkokiam supermarkete (ale dabar jau net neatsimenu, kokiam). Tiesa, miežius daigint - jei tik gauti jų pavyktų, tai visai galima. Išties, taigi ne tiek jau jų daug reikia, kiek atsimenu, vieno sudaiginto grūdo maltozė gali sukonvertuoti į gliukozę kokių 10 grūdų krakmolą (čia gal teoriškai, praktiškai visgi kelis kartus …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Įdaryti pomidorai | 2010-02-03, 21:13 by Administratorius | INGREDIENTAI:
6-8 pomidorai,
2 kiaušiniai,
100g padžiovinto lietuviško ar fermentinio sūrio,
6-7 skiltelės česnako,
100g majonezo,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pomidorų viršūnėlės nupjaunamos ir šaukšteliu išgremžiamas vidus. Kietai virti kiaušiniai nulupami ir sukapojami, sudedamas tarkuotas sūris, smulkiai supjaustytas česnakas, įberiama maltų pipirų, druskos, įdedama …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
Įdarytas batonas | 2010-02-03, 21:12 by Administratorius | INGREDIENTAI:
1 batonas,
100 g sviesto,
100 g dešros ar kumpio,
1 šaukštelis stalo garstyčių,
2 kiaušiniai,
100 g agurko.
GAMINIMAS:
Batono viršus aptarkuojamas, kad nebūtų kietesnių sukepusių vietų, galas nupjaunamas, minkštimas išgremžiamas.
Kiaušiniai kietai išverdami, nulupami ir sukapojami (atskirai baltymas, atskirai tryniai). Raugintas agurkas nulupamas ir smulkiai …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
Daržovių makalynė (Žemaitija) | 2010-02-03, 21:11 by Administratorius | INGREDIENTAI:
1 kg svogūnų,
1 kg morkų,
1 kg Antaninių obuolių,
1 kg pomidorų,
0,5 l aliejaus,
šaukštelis druskos,
šaukštelis cukraus,
kvapiųjų pipirų,
lauro lapelių.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Į puodą pilkite aliejų, sudėkite paruoštas daržoves ir virkite, iki daržovės suminkštės. Paskui sudėkite …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
Marinuoti pomidorai su paprikomis | 2010-02-03, 21:10 by Administratorius | INGREDIENTAI:
15 pomidorų,
6 geltonosios paprikos,
200 g svogūnų,
200 g petražolių lapelių.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
100 ml 9 proc. acto,
3 šaukštai cukraus,
1,5 šaukšto druskos,
5 juodieji pipirai,
2 laurų lapeliai,
0,5 stiklinės aliejaus.
GAMINIMAS:
Į stiklainius sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, mediniu pagaliuku …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
Ir dar vienas Adžika receptas: | 2010-02-03, 15:23 by Administratorius | 2,5kg pomidorų
1kg morkų
1kg paprikos
2-3vnt karčių raudonųjų pipirų (čili)
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
300gr česnako
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%
Pomidorus, morkas, paprikas ir pipirus reikia permalti per mėsmalę ir virti 1 valandą. Po to įdėti į karštą masę cukrų ir druską. Atšalus dedamas spaustas česnakas, aliejus ir actas. Visą masę …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
| Statistics | Mes turime 23 registruotus(ų) vartotojus(ų) Naujausias registruotas vartotojas yra anatdb
Mūsų vartotojai iš viso parašė 36 pranešimus(ų) in 34 subjects
| Šiuo metu forume | Iš viso dabar vartotojų 1:: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečių Nieko Daugiausia vartotojų ( 13) buvo 2023-01-28, 09:11 |
|