musu forumas
musu forumas
musu forumas
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

musu forumas

apie foruma
 
rodiklisrodiklis  PortalPortal  GalleryGallery  IeškotiIeškoti  Latest imagesLatest images  RegistruotisRegistruotis  PrisijungtiPrisijungti  
Ieškoti
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Adžika (aštrus gruziniškas padažas)
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2011-03-16, 22:21 by Svečias

» Rekomendacijos baldų priežiūrai
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-10, 22:05 by Administratorius

» Pasiruoškite darbo vieta
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-07, 21:53 by Administratorius

» Alaus višta
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-07, 07:41 by Administratorius

» Bandelės su raugintais kopūstais
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-07, 07:30 by Administratorius

» Pasigaminkime sportinį gėrimą
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-06, 23:26 by Administratorius

» 10 sakinių, kurių nevertėtų sakyti bosui
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-06, 23:20 by Administratorius

» Ar mokate skaičiuoti pinigus
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-06, 23:17 by Administratorius

» Džiaukimės gyvenimu čia ir dabar
O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-06, 22:57 by Administratorius

Navigation
 Portal
 Pagrindinis puslapis
 Narių sąrašas
 Aprašymas
 DUK
 Ieškoti
Forumas
Affiliates
free forum

Affiliates
free forum


 

 O dabar apie...kava:)))

Go down 
AutoriusPranešimas
Administratorius
Admin
Admin
Administratorius


Pranešimų skaičius : 36
Join date : 2010-02-03
Age : 44
Miestas : Klaipeda

O dabar apie...kava:))) Empty
RašytiTemos pavadinimas: O dabar apie...kava:)))   O dabar apie...kava:))) Icon_minitime2010-02-03, 16:05

Kad kavos pupelės būtų aromatingos, 10 minučių palaikykite jas šaltame vandenyje ir po to išdžiovinkite karštoje orkaitėje.

Kava bus aromatingesnė, kai prieš virdami sumaltą kavą truputį pakaitinsite ant ugnies ir įdėsite ją kelis kristalėlius valgomosios druskos.

Prieš maldami kavos pupeles pakaitinkite orkaitėje. Bus dviguba nauda: bute maloniai pakvips, o išvirta kava bus skanesnė ir kvapnesnė.

Kavai naudokite šviežią nevirintą vandenį. Nuo vandens labai priklauso ir kavos kokybė. Labai kietame vandenyje išvirta kava esti prastesnės kokybės ir spalvos.

Kavą virti geriausia specialiame kavinuke su tinkleliu, ant kurio pilamas reikalingas kiekis maltos kavos. Kai tik kava užverda kavinuką nukelkite nuo ugnies, įpilkite keletą lašų šalto vandens ir 5—6 min. tegul pastovi. Tik po to gerkite. Neleiskite kavai ilgiau virti, nes verdant išnyksta aromatas, pasidaro prastesnis skonis. Kavos niekados neatšildykite, nes ji netenka aromato.

Nepiktnaudžiaukite stipria kava: dėl to pradeda smarkiai plakti širdis, padažnėja kvėpavimas, kartais suerzinama skrandžio ir žarnyno gleivinė. Nereikėtų gerti kavos žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, opalige, gastritu, taip pat tiems, kurie skundžiasi nemiga, jautria nervų sistema.

Neišmeskite kavos tirščių. Jeigu puodai arba arbatinukai įgijo nemalonų kvapą, pašildykite juos be vandens, įdėkite ant dugno kavos tirščių ir uždengusios palikite valandai. Kvapas išnyks.

Sokolado, kavos, kakavos,arbatos dėmes iš drabužių galite išvalyti amoniako tirpalu (1 dalis amoniako ir 25 dalys vandens).Valytas vietas paplaukite vandeniu .Kavos ir arbatos dėmės gerai išsiplauna sūriu vandeniu.
Atgal į viršų Go down
http://laisvalaikis.clan.su
 
O dabar apie...kava:)))
Atgal į viršų 
Puslapis 11
 Similar topics
-
» Džiaukimės gyvenimu čia ir dabar
» Sensacingi faktai apie pieną

Permissions in this forum:Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
musu forumas :: kulinarija :: lengvi uzkandziai-
Pereiti į: