Kad kavos pupelės būtų aromatingos, 10 minučių palaikykite jas šaltame vandenyje ir po to išdžiovinkite karštoje orkaitėje.
Kava bus aromatingesnė, kai prieš virdami sumaltą kavą truputį pakaitinsite ant ugnies ir įdėsite ją kelis kristalėlius valgomosios druskos.
Prieš maldami kavos pupeles pakaitinkite orkaitėje. Bus dviguba nauda: bute maloniai pakvips, o išvirta kava bus skanesnė ir kvapnesnė.
Kavai naudokite šviežią nevirintą vandenį. Nuo vandens labai priklauso ir kavos kokybė. Labai kietame vandenyje išvirta kava esti prastesnės kokybės ir spalvos.
Kavą virti geriausia specialiame kavinuke su tinkleliu, ant kurio pilamas reikalingas kiekis maltos kavos. Kai tik kava užverda kavinuką nukelkite nuo ugnies, įpilkite keletą lašų šalto vandens ir 5—6 min. tegul pastovi. Tik po to gerkite. Neleiskite kavai ilgiau virti, nes verdant išnyksta aromatas, pasidaro prastesnis skonis. Kavos niekados neatšildykite, nes ji netenka aromato.
Nepiktnaudžiaukite stipria kava: dėl to pradeda smarkiai plakti širdis, padažnėja kvėpavimas, kartais suerzinama skrandžio ir žarnyno gleivinė. Nereikėtų gerti kavos žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, opalige, gastritu, taip pat tiems, kurie skundžiasi nemiga, jautria nervų sistema.
Neišmeskite kavos tirščių. Jeigu puodai arba arbatinukai įgijo nemalonų kvapą, pašildykite juos be vandens, įdėkite ant dugno kavos tirščių ir uždengusios palikite valandai. Kvapas išnyks.
Sokolado, kavos, kakavos,arbatos dėmes iš drabužių galite išvalyti amoniako tirpalu (1 dalis amoniako ir 25 dalys vandens).Valytas vietas paplaukite vandeniu .Kavos ir arbatos dėmės gerai išsiplauna sūriu vandeniu.